MANIFEST DE LA GENERACIÓ BLOC

Les persones signants, amb una marcada diversitat territorial, i provinents del pluralisme intern, som conscients del decisiu moment pel que travessa el BLOC, i amb ell el conjunt del valencianisme, i per això volem establir una especial complicitat col·lectiva que es traduïx en l'assumpció d'un compromís generacional.

Este compromís es materialitza en diversos punts, fonamentals des de la nostra perspectiva generacional, per avançar en la consolidació i actualització del projecte que ens va il·lusionar a participar en política, el Bloc Nacionalista Valencià, des de la seua fundació. Són, per tant, compromisos, propostes i reivindicacions que pretenen impulsar la renovació i modernització del partit com a eixos bàsics sobre els quals ha de pivotar el pròxim procés congressual.
  • Instem a l'organització a dotar-se d'un nou perfil de direcció que, sense excloure la seua representativitat territorial i atenció a la pluralitat interna, expressada en els seus corrents, atenga especialment al criteri de conformació d'un equip cohesionat, renovat i solidari, i format per al voltant d'una desena de persones. Una direcció amb responsabilitats definides que estiga capacitada per escometre els reptes plantejats en este manifest i aglutinada en torn a la idea de fer del BLOC un instrument polític capaç de liderar un espai valencià de progrés, autònom i alternatiu al bipartidisme.
  • Reivindiquem una major professionalització de la nostra actuació política i, coherentment, dels perfils dels òrgans directius del partit. En este mateix sentit, reivindiquem una millor optimització dels recursos humans tant dels depenents de la Seu Nacional, com de la xarxa de col·lectius locals i comarcals que han de treballar de manera coordinada, solidària i efectiva amb el projecte nacional del BLOC.
  • Fem una crida a avançar en l'adaptació del valencianisme a la societat valenciana donada la necessitat urgent d'adaptar el partit a les pulsions majoritàries del País Valencià dels nostres dies. Si som conscients que la societat valenciana ha canviat molt els darrers 10 anys haurem de ser conseqüents per adaptar el partit a esta nova realitat.

  • Reclamem al partit una aposta per una renovació sincera, que sense balafiar ni menystindre l'actual capital humà del partit, siga capaç d'integrar amb destacat protagonisme a una nova generació, de la qual ens sentim part. Pensem que esta renovació, lluny de ser un simple maquillatge, ha de servir per a incidir en una nova cultura organitzativa de funcionament del partit.
  • Considerem especialment important reforçar les àrees d'organització, comunicació i política municipal que, com ja es va analitzar a la Conferència Nacional, requereixen importants canvis. Necessitem millorar l'assessorament a la nostra xàrcia de regidors/res que, constituïxen el millor aparador per a les nostres polítiques, traslladar de manera nítida el nostre missatge i actuació a l'exterior i reforçar l'estructura organitzativa i comunicativa contribuint a fer del BLOC una ferramenta més forta i eficaç per al valencianisme polític. Per últim volem fer especial esment a la necessitat d'impulsar programes de formació continua dirigits al conjunt de la militància per a fer més fàcil i eficaç el nostre treball pel projecte, així com la posada en marxa de noves estratègies específiques per resoldre les debilitats territorials del BLOC: Grans ciutats i comarques castellanoparlants.
  • Igualment, cal millorar el sistema de finançament de l'organització, amb criteris de transparència i planificació, mitjançant la redacció de pressupostos realistes i útils per optimitzar l'ús dels recursos materials existents.


Per a garantir que estes propostes i reivindicacions, que considerem bàsiques per al rellançament del BLOC, siguen valorades com correspon, ens comprometem a difondre-les entre el conjunt de la militància, així com presentar-les als diversos corrents existents i davant l'actual direcció nacional encapçalada per Enric Morera.




País Valencià, estiu de 2008

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Serà bo quan passem de les declaracions de intencions a propostes ben articulades.
Tirem endavant que ens fa molta falta si volem dir alguna cosa el 2.011.

Rafael Oliver

Anònim ha dit...

Estic d’acord amb la totalitat del document, i per això us demane que m’inclogueu en la llista de signants del mateix, però trobe que li ha mancat un punt, a continuació del segon dedicat a la professionalització, que digués més o menys:
• Considerem fonamental la dinamització de tots els nostres afiliats amb la finalitat d’augmentar en gran manera el seu grau de militància. En eixe sentit reivindiquem una exquisida sensibilitat dels responsables, quadres i professionals del partit cap a l’activitat voluntària, i l’establiment de normes i procediments que asseguren la informació, la motivació i, en definitiva, la participació de tots els que ho desitgen i en la mesura que ho desitgen.
Joan Senent

Nomdedéu ha dit...

Compartisc la vostra visió. Tant de bo esta generació ho sapigau fer millor que les generacions més grans.

joan cebolla ha dit...

M´alegre que comenceu a moures pel nostre BLOC, esperem que esta llavoreta fructifique. Endavant